събота, 17 септември 2016 г.

Моята революция започна. Втори път при авторитарна власт няма да живея

Като всеки от Вас все по-трудно работя, но не защото няма работа - почти изцяло съм емигрирал в бизнес отношение.
Прочетох, че Съветът за електронни медии и синдик вкупом са се втурнали за да направят невъзможно излъчването на предаването на Люба Кулезич. А съответно Виваком, Близу и други канали са спрели излъчването десет минути след като е започнало.
В Турция забранили Шекспир и другите класици. Ние подкрепяме Ердоган защото му връщаме несъгласните с него. Нарушихме вековна традиция да приютяваме гонените и несъгласните, защото поредния ни лидер имал "уговорки". Чрез тези контакти не Турция ще се европеизира, а ние ще се ердоганизираме. Да не мислите, че тукашните управници не му завиждат за тоталния контрол? Или на Путин?
У нас забраняват инакомислието и журналисти, които не се харесват на властта. Зная целия механизъм на измъкване от отговорност, какго в случая с кмета на Перущица. От ГЕРБ ще кажат, че не знаят кой? Пеевски ще се направи, че е в Дубай. Някой лейтенант от подземието ще поеме ролята на дежурния виновен. Накрая всички объркани, никой не е отговорен, а предаването спряно, кметът затворен, протоколите от изборите подправени.
Милиоционерски номери - така и не дораснаха да бъдат полицаи с уважение от обществото.
Посланик на чужда страна каза това което всички знаем и "хрътките" на властта - точно както при комунистическо време - се втурнаха да го разпъват на кръст. Тези които крадат милиони и милиарди се втурнаха да "доказват" порок заради три хиляди лева, при това с изрядни документи като отчетност и целесъобразност?! Деградацията е толкова дълбока и толкова мащабна, че не виждам друг изход освен личната ми революция.
Тези от горе зависят от мен, от моите данъци, от моите плащания за фирми, които ги обслужват. За това реших да направя списък на плащанията, които могат да пренасоча от "техни" фирми.
Като начало ще прекратя договора си с Виваком за доставка на ТВ и интернет - не само защото са под контрола на свързани с Пеевски и неясни руски капитали структури, но и защото днес са прекратили, без да питат абонатите си, излъчването на предаването на Люба Кулезич. След като неясни структури ще владеят и телекома нямам вяра и за сигурността на разговорите си. Значи, ги задрасквам. Същото са направили Евроком и Близу. И тях задрасквам от списъка си. Точно както във Фейсбук блокирам троловете и хейтърите.
Ако трябва ще остана само с ефирна или изобщо без телевизия, но няма нужда да си давам парите на тези структури или да им предоставям гостоприемство в моя дом или моето съзнание. Днес мога да бъда информиран достатъчно добре и без "централните" средства за масова информация. Дори обективното познание което получавам няма да пострада, дори напротив, защото ще бъде освободено от филтрите на властовата целесъобразност.
Няма да чета техните вестници, техните списания. Няма да слушам техните вождове и не за друго защото са убийствено посредствени на фона на глобалните стандарти за лидерство.
Няма да ползвам техните банки, бензиностанции, магазини. И тук има желязна логика - Вие си поверявате парите на тяхна банка, която след това отпуска кредит на техните медии, чрез които не само Ви контролират, но най-накрая не си връщат кредитите, а банките или фалират или за да компенсират "загубите" си Ви свалят лихвите по депозитите или качват таксите по обслужване. А Вие чакате всуе намесата на "органите", да не говорим за БНБ.
Или пък купувате от бензиностанциите по-скъп бензин или дизел, като поне двадесет стотинки на литър от вашите пари отиват за да финансират модела, който Ви ограбва и контролира.
Вие финансирате собственото си робство. Всичко започва с Вашето съгласие да им плащате. Ще кажете нямате алтернатива, след като не искате да протестирате и сте се съгласили да Ви облагат с частни данъци. Но това е Ваш личен избор, защото алтернативи има и то достатъчно.
Затова не купувам от Лафка и не играя на Национална лотария. Правя си мой свят, със моите правила и с хора, с които споделяме сравними ценности.
Участвах в игрите на спортния тотализатор с ясното съзнание, че печели българския спорт. Но и там, като разбрах, че моделите им се правят от частната компания конкурент, т.е. нещата са безвъзвратно загубени.
Призовавам всеки от Вас преди да отиде да си купи билет на щастието и да започне да търка с монетата да попита продавачката колко души преди това са спечелили? Във всички случаи досега при мен отговора е: нито един.
Между другото добре се отразява и на семейните финанси.
Иначе се получава, че си купуваме въжето с което ни обесват.
Накрая ще мина на компютър и ... бай бай контролирани медии. Както прави дъщеря ми. Гледа само това, което я интересува. До скоро я мислех за "странна". Оказа се, че аз съм изостанал.
На мястото на Люба ще започна да излъчвам по Ютюб канал - платен. Ще си плащам на всеки желан от мен журналист, за неговото предаване. А не да гледам реалити, ферми, чалги и вождове как ритат топка.
Трябва да се научим да не даваме парите си "по инерция" на тези, които ни лишават от избор. Плащайте реклами в социалните мрежи, на сайтовете, които харесвате, на предавания, които харесвате в интернет изданията им. Забравете за телефони чрез телекомите, които обслужват властта - има си достатъчно интернет телефонии, не гледайте телевизиите им, има толкова много сайтове с истинска журналистика.
Започнете личната си революция. Загасете телевизора и се наследете на тишината и на способността да останете сам и нормален. Превърнете телевизора си в монитор на вашата интернет свързаност.
С времето технологиите ни позволят да се откажем от централните медии, от централните партии и политици, от централното топлоподаване, от централно снабдяване с електричество - защото през всички подобни централни системи текат мрежи, които Ви оплитат в зависимост и чрез които Ви контролират.
Тази власт е тоталитарна и това не е случайно. Нямам повече основание да се самозалъгвам след писмото на Цветан Василев - един от тях - който разкри цялата грозота на механизмите, по който ни ограбват и насилват. Техният модел изчерпа ресурса, за който бе препрограмиран още през 1989 година. Същите хора или техните наследници са на власт. Ние отново сме в опозиция.
Но днес аз и Вие имаме алтернатива - личните си революции. Да сменим модела по който живеем и по който взаимодействаме с властта, като постепенно се изолираме от мрежите им на зависимост и отказваме безусловното си сътрудничество с нея.
Нямам нужда от обединители - разделянето по ценности е здравословно за здравето и бъдещето на нацията.

16 коментара:

  1. Страхотен текст, г-н Василев! Моята революция започна на 14 юни 2013. Още няма успех, обаче...

    ОтговорИзтриване
  2. НАпълно съгласен и аз не купувам от Лафка , ще се наложи да проверя конкурентните на Виваком оферти.

    ОтговорИзтриване
  3. Да наистина всичко това което пишете г-н Василев е абсолютно вярно.Аз също не понасям вече положението в което се намираме и крайно време е да променим възгледите си,отношението си към нещата и манталитета си за да се променим и да не бъдем инертни.Време е!

    ОтговорИзтриване
  4. Да наистина всичко това което пишете г-н Василев е абсолютно вярно.Аз също не понасям вече положението в което се намираме и крайно време е да променим възгледите си,отношението си към нещата и манталитета си за да се променим и да не бъдем инертни.Време е!

    ОтговорИзтриване
  5. Сега ако някой ми каже и кой интернет-доставчик е независим...
    Не останаха такива.Някога моят бивш доставчик беше независим,изградил мрежа от нищото,доставяше на четвърт София.Кой го би по главата да влиза в политиката и да прави ортаклък с Лудото Яне?Резултатът беше обискирани офиси,липса на интернет цял ден и продажба на бизнеса.Сега плащам на доставчик,който е част от схемата.
    Няма измъкване вече!Както е казал Вуте:Накъдето и да се завъртиш газо все ще ти е отзаде!

    ОтговорИзтриване
  6. Колко " елегантно" , "отказвам да се самозалъгвам" цитат на Илиян Василев, който доскоро си затваряше очите, че Борисов е обвързан с мафиотски схеми и произход, които естествено го правят зависим от всеки, който има информация за тъмното му минало и може да го направява. Говоря както за САЩ, така и за Русия, Турция и мафиотски групировки. Докато държеше прозападен курс и беше удобен на грантово финансирания Василев, той ловко манипулираше общественото мнение и беше на амбразурата да защита Борисов. Нищо че е обвързан с мафията, защитаваше го защото го атакувала путинофилската пропаганда на петата колона. Сега " изведнъж прогледна", късно е чадо, явно обслужваш чужди, а не български интереси, финансово гарнирани и от поддръжник, "проглеждаш" и фронтална атака, че Борисов от вчера ли е затънал в корупция? балансирал, любимият негов израз, вместо да нарече нещата с истинските им имена.Явно някой му натисна копчето, откакто Борисов заговори за Черно море демилитаризираната зона и сближаване с Русия и постъпки за възобновяване на проекти, Василев обърна курса и от негов поддържник започна фронтална атака. Василев е прав да атакува Борисов, но манипулативно го прави чак сега. Това говори за обслужване на други интереси, а не за автентична опозиционност. Късно е чадо за твоите финансово "гарнирани" пишман личнични революции!

    ОтговорИзтриване
  7. Запътил съм се към независимост ,но дано децата ми успеят да се порадват на това което правя.....

    ОтговорИзтриване
  8. С това, да не се купува от някого, революция не става. Не се знае другия какъв разбойник е. Въобще системата не се променя, дори ако направим "колосалните" усилия да сменим марките цигари, или откажем да "сътрудничим" на властта. Но колкото повече истини, а и смелост да ги напишеш - толкова по-добре.
    Като се бутне това, онова от блатото все в един момент ще се стигне до системата, която крепи Кой то и да е.

    ОтговорИзтриване
  9. Отдавна осъзната позиция, но една птичка пролет не прави.Боли ме, когато разговарям с хора инженери потърпевши от първата и втората вълна на приватизацията. Хора с образование, специализирали в чужбина - кадри захвърлени в мизерията и небитието.Хора на които им бе отнето правото на живот, на съществуване и наброяващи в момента 1,5 млн. души.Кадри от специалисти захвърлени от "демократичните" процеси проведени от "търговци" никога не търгували и пренесли манталитета си от партиините структури на облагодетелстване в създавания от тях "бизнес" без правила, етика и морал. За тези "демократи" думата "икономика" означава - Аз без всички останали,от които трябва да взимам.Популистки е лозунгът-"Дайте път на младите". Нацията не трябва да се дели на млади и стари, а на работливи и мързеливи.Между поколенията трябва да има приемственост.Знаещият да предаде на желаещия да се научи.Подкрепям и се възхищавам от колегите си, които макар и безработни продължиха и довършиха своите разработки и търсят тяхната продажба чрез ноу-хау, гарантирайки своето бъдеще от извършената рестриктивна Пенсионна "реформа" от един партиен кадровик, който няма понятие от протичането на един работен ден в производствени и на смемен режим работни условия.Крайно време е обединяването на разочарованите и честни работодатели с мислещите и все още създаващи авторски продукти българи.Порочната практика да търсиш идеи от автора и да смяташ, че за реализацията на откраднатата идея са достатъчни само парите, които въртиш е вече със "задно" броене.Краят витае във въздуха и се усеща и от двата лагера-тези,които имат пари, но нямат идея и тези, които имат идея реализирана дори като полезен модел, очакващи финансиране.Осмислянето и убеждението вече е налице и при двете страни, сега остава единствено доверието на чиято основа може да се изгради стабилна ниша на некорупционен бизнес, която ниша чрез своите правила на играта, ще диктува своите условия на участие и коректност. Имам идея и предложение в състояние да стартират за кратък период от време, но проблемът в държавата винаги е бил манталитета заложен в партньорството, независимо от какво естество е той.Коректния партньор винаги е разпознаваем, по шамарите, които е получил в училището на Живота.

    ОтговорИзтриване
  10. Поздравления за достойната позиция! И за нравствения пример, който ни давате!

    ОтговорИзтриване
  11. Аз повече от две години съм на тази позиция. В нас телевизия отдавна не се гледа дори и ефирна. Децата минаха на персонални таблети и дори си направиха свои Ютуб канали.

    Но аз отидох още по-далеч - реших че данъци не трябва да им плащам , защото и там не ги управляват добре. Направиха се фирми в чужбина , хората се назначиха там , осигуровки се плащат по скъпи но те важат за цяла европа. Като ми отидат хората на зъболекар просто си искат фактура тук и чуждата здравна каса им ги възстановява. Да не говорим за пенсиите че историята е дълга.

    Реших че и това не е достатъчно, управляват ни и чрез моловете, големите хранителни вериги, ютилити компаниите. Така че изведнъж се обзаведох с домашна ферма, оранжерия, големи соларни инсталации, електрически домашни коли. И да ви кажа не мога да бъда по-щастлив. Чувствам че с всяка стъпка извоювам своята свобода. Аз осъзнах - Всеки път когато давам пари гласувам кой да го има и кой да го няма и тъй като аз съм работлив човек и излиза че изкарвам много пари сравнено с мургавите ни братя, изведнъж моя глас става в пъти по тежък от тяхния.

    Аз съм така наречения вътрешен имигрант и се гордея с това. Когато станем мнозинство това ще е краят на настоящия български модел, те просто ще се самоизядат.

    ОтговорИзтриване
  12. Предаването на Люба Колезич и изобщо стопирането на ТВ 7, което тече и в момента,бе спряно ,защото започнаха да коментират интервюто с Цветан Василев.В това интервю той разкрива мафиотската връзка между Боико Борисов,Пеевски и цялата олигархична управленска структура, която с откраднатите милиарди си осигурява вечно управление,контролирайки всички възможни структури в държавата на всички нива. И друго - властта се променя не чрез отказването от участие в неините видими и невидими мрежи,а чрез отстраняването и принудително-както направиха 1989г.и при второто правителство на Борисов, а призивът за демокрация е само параван за да се оправдаят насилията и ограбването на цял един народ от банда псевдодемократи, нагли и безскрупулни мародери, които явно се гаврят със страданията на собствената си нация.

    ОтговорИзтриване
  13. Точно и вярно! Вече две години правя това.

    ОтговорИзтриване
  14. Телевизия не съм гледал от има-няма 10 години. Само някой друг мач и то на "mute", щото даже и коментаторите ме нервират. Направете го и вие!

    ОтговорИзтриване